0
0
Winkelwagen
€ 0,00


Blog /

Kies je voor handgemaakte jurkjes? Kies dan mooie, leerzame patronen

Handgemaakte Jurkjes

Kies je voor handgemaakte jurkjes? Kies dan mooie, leerzame patronen.

 

Vaak is dat een van de eerste naaiprojecten een jurkje maken. Hoe leuk is het om zelf je kleding te maken?! Maar waar begin je en wat is een goed patroon voor handgemaakte jurkjes? Er zijn vele naaigroepen en naaiblogs te vinden waar je veel tips en trucs uit kunt halen. Belangrijkste is om jezelf of het kind goed op te meten om de juiste maat te bepalen. Alles valt en staat met het juist opmeten. In de webshop verkoop ik een aantal fijne naaipatronen voor handgemaakte jurkjes. De jurkjes van Nanöopatterns uit Barcelona, de jurkjes van Sofilantjes en de mooie stijlvolle katoen jurkjes van Straight Grainpatterns. Stap voor stap heldere uitleg. Ook staan er vaak leuke patronen in het Lillestoff Magazine en zijn de jurkjes van Minikrea aan te raden. Zoals de sweaterdress (variatie van de raglan shirt) en de ruffle dress. Vooral van de laatste leer je heel goed met niet rekbare stoffen werken.

 

Maar omdat ik veel meer plezier beleefde aan het overbrengen van het naaiplezier op anderen en ik altijd op zoek was naar andere, mooie, duurzame en originele stoffen ben ik de webshop gaan uitbreiden met de verkoop van stoffen, patronen en een kleine selectie fournituren.En ben ik lessen gaan geven. Omdat ik het belangrijk vindt om met veilige een duurzame stoffen te werken omdat jijzelf en/of je kinderen dit dragen vind je in de webshop stoffen die hieraan voldoen. Hoe fijn is het om zelf iets te maken van mooie, kwalitatieve stoffen wat prettig werken is en waarvan je weet dat het veilig is om te dragen en eerlijk is geproduceerd. Maken we met elkaar de wereld een beetje mooier.

 

Help! Ik kom er niet uit om een handgemaakt jurkje te maken

 

Wil je hulp bij het patroon dat je heb uitgezocht. Voel je vrij om een naailes te boeken en ik help je daarbij!Tijdens de naailessen of workshops kun je naast kleding en accessoires maken voor jezelf ook aan de slag voor baby’s en kinderen. Handgemaakte jurkjes zijn een droom voor menig meisjesmoeder of trotse tante, sorry er zitten nog steeds geen mannen op les.En er zijn dan ook al heel veel jurkjes gemaakt in verschillende stijlen. Zwierjurkjes met cirkelrokken, stoere sweaterdresses, katoenen jurkjes me ritssluiting en meer. De voorpret begint al bij het uitzoeken van de stof voor de handgemaakte jurkjes. Het is fijn om met kwalitatieve stoffen te werken. Het is heel logisch wanneer je net begint om te werken met relatief goedkope stoffen, want stel dat je het verprutst. Maar je zult zien dat je het niet zo snel verprutst en is het niet veel leuker als de stof er mooi uit blijft zien, fijner naait en fijner draagt? Let dus goed op de kwaliteit van de stof. Na enige naaiervaring ontwikkel je vanzelf je stofvoorkeur en leer je de verschillende merken kennen. In eerste instantie ‘dure merken’ worden later gezien als mooie stoffen voor een goede prijs. Het naait fijn en de kwaliteit is goed. Dus je creatie kan lekker vaak gedragen worden met veel plezier! Begint het al te kriebelen? Alle naailes informatie vind je hier.

 

Handgemaakte jurkjes voor groot en klein

 

Ik denk dat het meest gemaakte item voor de volwassen vrouw ook de jurk is. Een jurk draagt comfortabel, je hoeft er niets mee te combineren, hooguit een jasje/vest of legging/panty. Jurken zitten relatief vlot in elkaar, afhankelijk van de moeilijkheid en iets voor jezelf maken mag ook! De patronen van La Maison Victor zijn erg fijn om te gebruiken, zij hebben vele (basic) jurken en die worden regelmatig gemaakt tijdens de naailes. Dus wil je niet alleen handgemaakte jurkjesvoor je dochter maken, ga dan lekker voor jezelf aan de slag! Heb je iets gemaakt van Ansje stof? Zet het in de AnsjeFacebook groepof tag Ansje op facebook en Instagram.
Meest bekeken producten

Onze Service

  • ✔ Gratis verzending vanaf €70 in NL / €100 BE & DE
  • ✔ Snelle levering
  • ✔ Bewust duurzaam en biologische stoffen
  • ✔ Veilig online betalen
  • ✔ Niet tevreden? Geld terug!

Contact

Post- en bezoekadres
(alleen op afspraak):
Grote Woerdlaan 22
2671CL Naaldwijk
Wij zijn telefonisch bereikbaar
via telefoonnummer 06 221 828 27
info@ansje.eu
Ga naar contactformulier
Donderdag 21 oktober en Vrijdag 22 oktober worden er geen pakketjes verzonden!
Maandag 25 oktober wordt alles verzonden.

No shipping on Thursday 21th of October and Friday the 22th of October!
Monday the 25th of October is the next shipping day.