0
0
Winkelwagen
€ 0,00


Blog /

Fashion Revolution

Fashion Revolution

Ansje Handmade en de Fashion Revolution


Fashion Revolution
of afgekort op instagram #fashrev is een non-profit organisatie welke is opgericht in het Verenigd Koninkrijk en wordt gesubsidieerd door zowel particulieren, giften als instanties die zich achter de Fashion Revolution scharen, zoals de Europese Unie, Britse overheid, AEG/Electrolux en C&A Foundation, niet te verwarren met onze C&A kledingketen �.

De visie van Fashion Revolution is dat zij geloven in een Fashion Industry dat mensen, milieu, creativiteit en winst in gelijke en eerlijke mate kan bestaan.

Fashion Revolution bereikt dit door mensen samen te brengen, om door deze nieuwe samenwerkingen de huidige textielindustrie te veranderen zodat de textiel/kleding op een andere meer duurzame manier worden geproduceerd met respect voor mens, milieu en gelijke verdeling van de winst. Fashion Revolution is ervan overtuigd door de samenwerking in de hele productielijn van boer tot consument de juiste mensen bij elkaar te brengen je dan de textielindustrie kunt verbeteren.

Wij met zijn allen zijn Fashion Revolution! Want met elkaar kunnen we de bewustwording vergroten en hierin duurzame en eerlijke keuzes maken.

Ansje Handmade steunt Fashion Revolution


Elke jaar in April is er een Fashion Revolution week. Deze is ontstaan na het drama in diverse textielfabrieken waarin duizenden medewerkers om het leven kwamen en met name de ramp bij Ranaplaza op 23 april 2013 was het dieptepunt. In deze week staat centraal dat je aan je kledingmerk vraagt waar en hoe de kleding is gemaakt door je kleding binnenste buiten aan te trekken en je kledinglabel online te delen op Instagram en hier rechtstreeks de ontwerper te taggen. Onder #whomademyclothes kun je hierin een bijdrage leveren. Producenten kunnen reageren met #imadeyourclothes. Maar dit geldt natuurlijk ook voor stoffen. Duurzame stoffen zijn het voorstadium van een afgewerkt kledingstuk. Je wilt dus ook dat de stoffen die je gebruikt fair zijn voor mens en milieu.

In april geeft Ansje hier extra aandacht aan door middel van een actie, in de nieuwsbrief en om jou op te roepen je duurzame creatie te delen tijdens deze Fashion Revolutionweek met #imademyclothes.

Waar vind ik duurzame stoffen die voldoen aan de Fashion Revolution visie?


Gelukkig zijn er steeds meer kledingmerken en stofproducenten die een aanbod hebben in duurzame stoffen. Denk aan gerecyclede materialen, materialen die minder water en geen chemische bewerking nodig hebben, biologische alternatieven. Alleen biologisch zegt namelijk niet alles, want een gerecycled visnet tot stof bewerken is niet perse biologisch wel duurzaam.

Bij Ansje proberen we ons te informeren door naar beurzen te gaan waar de innovaties op textielgebied worden tentoongesteld. Verder lezen wij ons in, kijken we naar documentaires enzovoort. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen van Fashion Revolution. Ik hoop jullie hiermee meer duidelijkheid te hebben gegeven over de visie van Fashion Revolution.
Meest bekeken producten

Onze Service

  • ✔ Gratis verzending vanaf €70 in NL / €100 BE & DE
  • ✔ Snelle levering
  • ✔ Bewust duurzaam en biologische stoffen
  • ✔ Veilig online betalen
  • ✔ Niet tevreden? Geld terug!

Contact

Post- en bezoekadres
(alleen op afspraak):
Grote Woerdlaan 22
2671CL Naaldwijk
Wij zijn telefonisch bereikbaar
via telefoonnummer 06 221 828 27
info@ansje.eu
Ga naar contactformulier
Donderdag 21 oktober en Vrijdag 22 oktober worden er geen pakketjes verzonden!
Maandag 25 oktober wordt alles verzonden.

No shipping on Thursday 21th of October and Friday the 22th of October!
Monday the 25th of October is the next shipping day.