0
0
Winkelwagen
€ 0,00


INFO /

Ansje is duurzaam

Ansje gaat voor duurzaam. Dat betekent dat ik mijn cursisten en klanten graag een beetje bewuster maak van hun ecologische voetstap. Dat je weet wat je koopt, waar iets vandaan komt en door wie het is gemaakt. Dat je erop kunt vertrouwen dat producten duurzaam geproduceerd zijn, met respect voor de aarde maar ook voor mensen. En nee, ik weet ook niet alles. Daarom zijn de stoffen die ik inkoop, allemaal GOTS gecertificeerd. Of ik ze nu rechtstreeks bij de ontwerper of via een producent koop, alle stoffen hebben een GOTS-certificaat.

Dan is er nog Oeko-Tex, een van oorsprong Duitse organisatie. Oeko staat voor eco en Tex voor textiel: ecotextiel dus. Oeko-Tex voert een strict beleid tegen schadelijke stoffen in textiel. Om te bewijzen dat dit mogelijk is, is er de Oeko-Tex Standard 100. De eisen hiervoor zijn erg streng en deze worden ook streng gecontroleerd. Zo blijft de kwaliteit goed en kun jij er als consument zeker van zijn dat de kleding ook echt 'gezond' is.
Oekotex is niet biologisch, mijn streven is om in de webshop uiteindelijk alleen biologische stoffen en producten te verkopen in 2019.


GOTS
De Global Organic Textile Standard (GOTS) is wereldwijd erkend en leidend op het gebied van het totale textielproces. Van vezel tot product; de hele textielketen staat centraal. Met als doel om alles op een verantwoorde wijze voor mens en milieu te produceren. Binnen de keten is aandacht voor de sociale criteria van alle werkzaamheden, wat betekent dat elke schakel een certificering heeft. Zo kan het zijn dat de fabriek een GOTS-certificaat krijgt, maar de designer die de stof (met zijn eigen designs) verkoopt, (nog) niet.

Bekijk ook deze video over GOTS:
OEKO-TEX®
Oeko-Tex Standard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textiel, die zich richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker. De Oeko-Tex Standard 100 is van toepassing op kleding en textiel. Denk hierbij naast kleding aan speelgoed gemaakt van textiel, beddengoed en tafellakens. Er wordt met vier productclassificaties gewerkt, op basis van het beoogd gebruik. Hoe dichter het product met de huid in contact komt en hoe gevoeliger de huid, des te strenger de eisen. Een Oeko-Tex-certificaat heeft een geldigheidsduur van een jaar.

Bekijk ook deze video over Oeko-Tex:
Meest bekeken producten

Onze Service

  • ✔ Gratis verzending vanaf €70 in NL / €100 BE & DE
  • ✔ Snelle levering
  • ✔ Bewust duurzaam en biologische stoffen
  • ✔ Veilig online betalen
  • ✔ Niet tevreden? Geld terug!

Contact

Post- en bezoekadres
(alleen op afspraak):
Grote Woerdlaan 22
2671CL Naaldwijk
Wij zijn telefonisch bereikbaar
via telefoonnummer 06 221 828 27
info@ansje.eu
Ga naar contactformulier
Donderdag 21 oktober en Vrijdag 22 oktober worden er geen pakketjes verzonden!
Maandag 25 oktober wordt alles verzonden.

No shipping on Thursday 21th of October and Friday the 22th of October!
Monday the 25th of October is the next shipping day.