0
0
Winkelwagen
€ 0,00


Stoffen / Stoffen per Designer /

Ecological Textiles

Ecological Textiles is een Nederlands bedrijf, opgericht door Marita Bartelet in 2005. Marita is afgestudeerd als productontwikkelaar in 1985 en is sindsdien actief in de milieubeweging, maar ook in de textielwereld. Na een carrière in lesgeven en productontwikkeling in een weverij, werkte ze als adviseur voor de industrie en voor Rubia Natural Colours, een innovatief bedrijf gespecialiseerd in het extraheren van natuurlijke kleurstoffen uit planten. Al meer dan tien jaar ligt de focus van Ecological Textiles op het samenbrengen van de beste duurzame stoffen voor mode en interieur.

Ecological Textiles biedt stoffen, garens en kleurstoffen aan die op een duurzame manier worden vervaardigd en verwerkt. We werken bijna uitsluitend met natuurlijke materialen zoals katoen, wol, hennep, linnen en zijde, met als enige uitzondering tencel, een duurzaam vervaardigde viscose.
Ecological Textiles staat voor duurzame productie en gebruikt alleen biologisch, GOTS gecertificeerd katoen. We beschouwen het GOTS-certificaat als de beste garantie dat het katoen niet alleen afkomstig is uit de biologische landbouw, maar ook dat de volgende productiefasen (weven, breien, verven, afwerken) milieuvriendelijk zijn en dat de sociale normen voor de arbeiders worden gerespecteerd: eerlijk lonen, goede arbeidsomstandigheden, zeker geen dwang- of kinderarbeid.
Ecological Textiles is zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf sinds 2013.

Een van de materialen die sommigen beschouwen als duurzaam en milieuvriendelijk, maar die je niet zult vinden in bij ecological textiles, is gerecycled polyester. Het wordt steeds duidelijker dat de nanodeeltjes afkomstig van polyester kleding desastreuze effecten hebben op de biodiversiteit. Hoewel gerecyclede polyesters vanuit ecologisch oogpunt veel de voorkeur lijken te hebben boven 'maagdelijke' polyesters, blijven ze een bron van vervuiling.


Weergave:
 


Bezig met laden...
Ecological Textiles - Hemp/tencel dark blue melange poplin
55% hennep en 45% tencel 135 g/m² 140 cm breed
2,25 incl. btw
2,25 incl. btw

Meest bekeken producten

Onze Service

  • ✔ Gratis verzending vanaf €70 in NL / €100 BE & DE
  • ✔ Snelle levering
  • ✔ Bewust duurzaam en biologische stoffen
  • ✔ Veilig online betalen
  • ✔ Niet tevreden? Geld terug!

Contact

Post- en bezoekadres
(alleen op afspraak):
Grote Woerdlaan 22
2671CL Naaldwijk
Wij zijn telefonisch bereikbaar
via telefoonnummer 06 221 828 27
info@ansje.eu
Ga naar contactformulier