0
0
Winkelwagen
€ 0,00


Cupro
Cupro is een geregenereerde cellulosestof die is gemaakt van gerecycled katoenlinter, de donzige vezel rond de zaden van de plant. Omdat lintervezels te klein zijn om te worden gesponnen, worden ze meestal weggegooid tijdens de katoenproductie. Cupro, aan de andere kant, wordt gemaakt door ze op te lossen in een stroperige oplossing van koperoxide genaamd cuprammonium, vandaar de oorsprong van de naam. Linter kan vervolgens worden gesponnen tot nieuwe vezels en in deze gladde stof geweven. Gezien de oorsprong van cellulose en het productieproces, maakt het deel uit van dezelfde familie van stoffen als Tencel, rayon, Modal en Lyocell.

Cupro bestaat eigenlijk al sinds de jaren 1890, toen het zijn oorsprong vond in Japan, maar het is de afgelopen jaren populair geworden dankzij zijn unieke eigenschappen en het past binnen de slow fashion.

Omdat het zacht en glad is en geen dierlijke bijproducten bevat, staat cupro ook wel bekend als vegan zijde. Het is echt een baanbrekende stof omdat het ook hypoallergeen, antistatisch, rekbestendig, ongelooflijk duurzaam is en, omdat het thermoregulerend is, snel droogt. Kortom, het combineert de zachtheid van natuurlijke vezels met de bruikbaarheid van synthetische vezels, zonder natuurlijk hun nadelige tol voor het milieu. Fabric goals!


Weergave:
 

Meest bekeken producten

Onze Service

  • ✔ Gratis verzending vanaf €70 in NL / €100 BE & DE
  • ✔ Snelle levering
  • ✔ Bewust duurzaam en biologische stoffen
  • ✔ Veilig online betalen
  • ✔ Niet tevreden? Geld terug!

Contact

Post- en bezoekadres
(alleen op afspraak):
Grote Woerdlaan 22
2671CL Naaldwijk
Wij zijn telefonisch bereikbaar
via telefoonnummer 06 221 828 27
info@ansje.eu
Ga naar contactformulier